Colectarea deşeurilor metalice se face de la persoanOtele fizice şi juridice, deşeurile metalice împărţindu-se în două mari categorii: feroase şi neferoase.

Principalul deşeu feros este oţelul, fiind 100% reciclabil și eficient din punct de vedere energetic pentru producția de conserve! Aceste proprietăți fac din oțel, materialul ideal pentru foarte multe tipuri de ambalaje utilizate atât de către companii, cât și de către utilizatorii casnici. Reciclarea oțelului economisește energie și reduce poluarea!

Folosirea oțelului reciclat economisește până la 74% din energia necesară fabricării acestuia! Mai mult, reciclarea unei tone de cutii de oțel economisește:
– 1,5 tone de minereu de fier;
– 0,5 tone de cocs;
– 1,28 tone de deșeuri solide;
– Reduce emisiile de aer cu 86%;
– Reduce poluarea apei cu 76%.

Oțelul reciclat poate proveni din procesul de producție, având diferite forme şi mărimi, de la resturi de tăiere din confecţii metalice cu dimensiuni mici, şpan rezultat din procesul de prelucrare, până la profile şi resturi de mari dimensiuni ( table, sine de cale ferată, bare, etc.)

O paleta largă de materiale sunt cuprinse în categoria deşeurilor neferoase, principalul deşeu colectat fiind cel de Cupru, dar şi Aluminiu, Plumb, Bronz, Alamă, Zamac, Zinc, etc.